Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-09@15:36:19 GMT

بیش از 200 هزار تُن چغندرقند در بوکان برداشت می شود

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۳۳۱۱۰

بیش از 200 هزار تُن چغندرقند در بوکان برداشت می شود

اسکندر عبدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شروع برداشت مکانیزه چغندرقند از مزارع این شهرستان افزود: سال گذشته 320 هزار هکتار به کشت چغندرقند اختصاص یافته بود که امسال این مقدار به 40 درصد کاهش یافته است.
وی گفت: این کاهش سطح زیر کشت چغندرقند در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و حمایت از برنامه های احیایی دریاچه ارومیه انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عبدی ادامه داد: برای نخستین بار در آذربایجان غربی شهرستان بوکان اقدام به کشت نشایی چغندرقند در سطح 9 هکتار کرد.
وی افزود: اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و توجه به منابع آبی حوضه دریاچه ارومیه توسعه کشت نشایی برای صرفه جویی مصرف آب جزو اولویت ها جهاد کشاورزی قرار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی بوکان بیان کرد: با کشت نشایی چغندرقند 30 تا 40 درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود و مبارزه با آفات، وجین و عوامل خسارتی و هزینه تولید نیز در این نوع کاشت پایین می آید.
وی اضافه کرد: برای غلبه بر چالش دریاچه ارومیه و استمرار تولید کشت چغندرقند کشت این محصول به صورت نشایی در آینده در بوکان ادامه پیدا می کند.
مدیر جهاد کشاورزی بوکان در خصوص برداشت چغندرقند در این شهرستان نیز گفت: تاکنون بیش از 35 درصد از اراضی زیر کشت و در حدود 50 هزار تن چغندرقند از مزارع شهرستان بوکان برداشت شده و آهنگ حمل آن به کارخانه های داخل استان شروع شده است.
امسال چغندرقند با عیار 16 به قیمت هر کیلوگرم 31 هزار و 200 ریال خریداری شده و از این مقدار 410 ریال بابت هزینه حمل به کشاورزان پرداخت می شود.
به گزارش ایرنا بوکان دارای 110 هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی و باغی بوده و عمده ترین محصولات زراعی این شهرستان گندم، نخود، کلزا، جو و چغندرقند است.
چغندرقند، گیاهی است از تیره اسفناج که بصورت گیاهی یکساله کاشت می‌شود.
چغندر قند طی دوره رشد رویشی فاقد ساقه بوده و بصورت مجموعه‌ای از برگ‌های بزرگ افقی تا عمودی مشاهده می‌شود و طول دوره رشد برای چغندرقند ۶ تا ۹ ماه است.
چغندرقند سازگاری وسیعی به شرایط محیط متنوع دارد به سرما و گرما نسبتاً مقاوم است تحمل خشکی را دارد به شوری خاک نیز مقاوم است.
عوامل محیطی مانند حرارت، نور، طول روز و رطوبت خاک تا حد زیادی تعیین کننده نحوه رشد و ذخیره قند در ریشه دارد و خاک‌های بارور، دارای زهکشی خوب، بافت متوسط و اسیدیته خنثی تا کمی قلیایی برای چغندر قند ایده‌آل است.
7129/7510/3020
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی آذربایجان غربی دریاچه ارومیه زمین صرفه جویی قند راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۳۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی برداشت ۸۸۱ تن گل محمدی در خراسان جنوبی

به گزارش خبرنگار مهر، امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه در خراسان جنوبی، در شهرستان سربیشه همزمان با روز ملی گل و گلاب مراسم جشن شکرگذاری برداشت گل محمدی برگزار شد تا بار دیگر ذهن‌ها متوجه این ظرفیت کشاورزی و گردشگری خراسان جنوبی شود.

منوچهر شایسته، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی صبح سه شنبه در جشن شکر گذاری برداشت گل محمدی که همزمان با روز ملی گل و گلاب برگزار شد، اظهارکرد: سطح زیرکشت گل محمدی در خراسان جنوبی ۴۵۱ هکتار است که پیش بینی می‌شود امسال ۸۸۱ تن گل از مزارع برداشت شود.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: این میزان برداشت گل محمدی در خراسان جنوبی در مقایسه با سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش خواهد داشت.

شایسته ادامه داد: بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در خراسان جنوبی مربوط به شهرستان سربیشه با ۲۱۵ هکتار است و بعد از آن قاین با ۵۵ هکتار و زیر کوه با ۵۰ هکتار است.

وی با اشاره به اینکه کارگاه‌های فعال برای گل محمدی و گلاب گیری بسیار محدود است، گفت: تلاش ما بر این است که در این راستا زنجیره ارزش تولید گل محمدی را با راه اندازی کارخانه اسانس گیری در سربیشه طی ماه‌های آینده تکمیل کنیم.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: با پیگیری‌هایی که با وزارت جهاد کشاورزی انجام داده‌ایم قرار شد برای کلیه محصولات زیر شاخه باغبانی از جمله گل محمدی مجوز احداث سالن و خشک کردن آن داده شود که مقدمات این کار در حال فراهم شدن است.

شایسته بیان کرد: مجموعه‌ای که امسال در آن جشن شکرگذاری گل محمدی را برگزار کردیم (گلستان کلنگی خواه در سربیشه) ۱۰۰ هکتار است و با استفاده از آبیاری قطری مجموعه باغ خود را آبیاری می‌کنند.

کد خبر 6099291

دیگر خبرها

  • بازدید فرماندار شهرستان بوکان از پروژه در حال ساخت بیمارستان ٢۵٠ تختخوابی بوکان 
  • ‍ اجرای برنامه کشوری وارنیش فلورایدتراپی در شهرستان بوکان
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • پیش بینی برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد
  • آغاز جمع آوری زکات غلات در شهرستان های جنوبی استان ایلام
  • برداشت کلزا در مزارع میاندورود
  • پیش بینی برداشت ۸۸۱ تن گل محمدی در خراسان جنوبی