Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، توجه به الگوی کشت برای صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی در شهرستانی همانند قروه به دلیل اینکه از نظر منابع آبی وضعیت مناسبی ندارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

محصولات بسیاری همانند گندم، جو، ذرت، چغندر، سیب زمینی و ... در قروه تولید می شوند که باتوجه به کیفیت خاک این منطقه، در کشور مطرح هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در همین راستا یکی از محصولاتی که می تواند با شیوه کشت متفاوت صرفه جویی در مصرف آب را شامل شود کشت نشایی چغندر قند است. محصولی که برای اولین بار در شهرستان قروه به این صورت کشت شده و به برداشت رسید.

شیوه ای برای کنترل مصرف آب

حدود ۵۴ هکتار از اراضی زراعی قروه در سال گذشته زیر کشت محصول چغندر قند به صورت بذری قرار گرفت و امسال برای اولین بار ۵ هکتار از اراضی زراعی به کشت نشایی این محصول اختصاص یافت.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی قروه کشت نشایی محصولات زراعی یکی از روش هایی است که می تواند در کاهش مصرف آب برای آبیاری، سموم آفات نباتی و علف کشهای شیمیایی مؤثر باشد.

«خسرو کریمی پناه» با بیان اینکه چغندر قند یکی از محصولات زراعی است که به میزان قابل توجهی آب نیاز دارد، اظهار داشت: با وجود آنکه این محصول در زمره گیاهان متحمل به شوری قرار دارد اما شوری آب و خاک در مراحل جوانه زنی، سبز کردن بذر و به ویژه در مرحله استقرار گیاهچه، باعث خسارت شدید به مزرعه می شود.

او تنها راهکار برای رفع این معضل را مربوط به کشت نشایی چغندر قند دانست. «کشت نشایی چغندر قند یکی از روش های مناسب و مؤثر برای کاهش مصرف آب، رفع مشکل شوری، کاهش قابل توجه مصرف انواع سموم شیمیایی و عناصر غذایی به منظور کاهش هزینه های تولید، حفظ محیط زیست و منابع آب های زیرزمینی و همچنین تولید محصول سالم است.»

«کریمی پناه» مزایای کشت نشایی را شامل صرفه جویی در مصرف سموم دفع آفات نباتی، صرفه جویی در مصرف کودهای شیمیایی به ویژه ازته، افزایش قدرت رقابت محصول با علف هرز، کمک به حفظ محیط زیست به دلیل کاهش مصرف سموم دانست.

همچنین صرفه جویی در مصرف آب و علف کش ها، حذف کامل عملیات پرهزینه تنک کردن، ۶۵ درصد صرفه جویی در مصرف بذر و کاهش هزینه های کارگری تولید از دیگر مزایای این نوع کشت است.

اهمیت کشت نشایی

مدیر جهاد کشاورزی قروه با اشاره به اینکه چغندر قند یکی از محصولات زراعی است که با طول دوره رشدی حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ روز از زمان کاشت بذر تا برداشت محصول، به میزان قابل توجهی آب برای آبیاری نیاز دارد، گفت: همزمانی نیاز به آبیاری در اوایل دوره رشد چغندر قند با اواخر دوره رشد بعضی از غلات همانند گندم و جو در بسیاری از مناطق چغندر کاری کشور اجتناب ناپذیر است.

به گفته «خسرو کریمی پناه» در روش کشت نشایی چغندر قند به دلیل اینکه بخشی از طول دوره رشد محصول در خزانه و در مساحت بسیار محدودتری نسبت به کشت مستقیم بذر در مزرعه سپری می شود و نیاز به آبیاری در این مدت به طور قابل توجهی کاهش می یابد، مشکل همزمانی نیاز به آبیاری مزارع غلات و چغندر قند در اول فصل تا حدود زیادی حل و در مصرف آب به طور قابل توجهی صرفه جویی می شود.

مشکل صنایع فرآوری

هرچند مزایای کشت نشایی چغندر قند را نمی توان نادیده گرفت اما نباید از نبود صنایع فرآوری و تبدیلی در شهرستان و حتی استان برای این محصول به سادگی گذشت.

مشکلی که به گفته یکی از کشاورزان قروه ای که برای اولین بار سه هکتار از مزرعه خود را به کشت نشایی چغندر قند اختصاص داده است، در فروش محصول تأثیر دارد.

«رضا خالدیان» با اعلام رضایت از کشت این محصول که ۱۶۰ تن در هکتار برداشت داشته از نبود صنایع تبدیلی معترض است. «به دلیل اینکه صنایع تبدیلی و فرآوری در شهرستان و حتی در استان نیست برای فروش محصول با مشکل مواجه هستیم چرا که باید چغندر قند را بار زده و به اصفهان حمل کنیم و همین حمل و نقل بسیار برای کشاورز هزینه بر است.»  

این درست دغدغه ای است که بارها از زبان کشاورزان در جلسات مختلف عنوان شده که برای جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی اقدامی در راستای صنایع تبدیلی صورت گیرد اما گویا این فریادها به گوش مسئولان امر چندان خوش نیامده است.

در هر صورت انتظار می رود ایجاد صنایع تبدیلی برای جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی در راستای اشتغالزایی و حمایت از کالای ایرانی مورد توجه مسئولان قرار گیرد تا بتوان به رونق اقتصادی در شهرستان نه با حرف که با عمل دست یافت. 

کد خبر 4465391

منبع: مهر

کلیدواژه: چغندرقند شهرستان قروه کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۱۱۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نانوایی‌های پدافندی در یزد ایجاد شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد از ایجاد چند نانوایی پدافندی در هر شهرستان استان یزد برای مواقع اضطراری خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدعلی شاه‌حسینی صبح امروز در نشست کارگروه آرد و نان استان یزد با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه تامین نان مراکزی از جمله بیمارستان‌ها، واحدهای بزرگ و دانشگاه‌ها اظهار داشت: در این زمینه با تاکید بر ضرورت تامین نان مورد نیاز واحدها در همان محل، اقداماتی از سال گذشته صورت گرفت.

وی افزود: موضوع آرد و نان با توجه به تاثیر مستقیمی که بر سبد غذایی و سفره مردم دارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل در کارگروه آرد و نان مسائل مختلف از جمله تامین آرد، رفع مشکلات نانوایی‌ها، افزایش کیفیت نان و سایر مسائل مرتبط به صورت جدی مورد توجه قرار می‌گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد خاطرنشان کرد: این اهمیت سبب شد که پس از اصلاح یارانه‌ها هم دولت یارانه مربوط به آرد و نان را قطع نکند تا مشکلی برای شهروندان به وجود نیاید.

شاه حسینی تامین با کیفیت و به موقع آرد مورد نیاز نانوایی‌ها را مهم ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه در این زمینه به خوبی عمل شده و همچنین پیگیری شده و لازم است که ارائه تسهیلات به نانوایی‌ها با جدیت بیشتری دنبال شود.

وی یکی از اقدامات بسیار خوب صورت گرفته در استان یزد را ایجاد نانوایی‌های پدافندی دانست و افزود: در حال حاضر در تمامی شهرستان‌های استان یزد نانوایی‌هایی به عنوان پدافند مشخص و معرفی شده‌اند تا در زمان مورد نیاز مشکلی برای مردم وجود نداشته باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد با بیان اینکه هر شهرستان چند نانوایی برای این منظور دارد گفت: این نانوایی‌ها در مواقعی مانند زمان‌های قطع گاز می‌توانند نان مورد نیاز مردم را با سوخت جایگزین تامین کنند و به این صورت آمادگی برای مواقع ضرورت وجود دارد.

شاه حسینی با تاکید بر اینکه آرد مورد نیاز برای بحث پدافندی برای نانوایی‌ها در نظر گرفته شده گفت: این اقدام در حوزه پدافندی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود و کاهش نگرانی‌ و مشکلات مردم در زمان‌های بحران احتمالی را به دنبال دارد.

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • ۴ سبزی مفید برای سم‌زدایی بدن
  • اظهارات رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان کرمان در مورد بورسیه صنعتی دانشجویان
  • چه مقدار آب برای سلامت کلیه‌ها لازم است؟
  • نانوایی‌های پدافندی در یزد ایجاد شد
  • صنایع در صورت رعایت مصرف از مشوق‌های پیش‌بینی شده بهره‌مند می‌شوند
  • دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است