Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، چنگیز ابراهیمی ، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: کشت نشایی چغندرقند برای اولین بار در سطح نیم هکتار به تعداد ۵۰ هزار نشاء در مزارع کشاورزی روستایی باباقلی شهرستان کوه‍دشت اجرا می شود.

ابراهیمی در دومین روز از هفته جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کاشت نشایی یکی از روش‌های کشت است که می‌تواند درکاهش مصرف آب آبیاری‌، سموم آفات نباتی و علف‌کش‌های شیمیایی مؤثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه رقم چغندرقند کشت شده را از نوع موریل است، افزود: در این روش بخشی از طول دوره رشد محصول در خزانه و درمساحت بسیار محدودتری نسبت به کشت مستقیم بذر در مزرعه سپری و در مصرف نهاده‌های تولید صرفه‌جویی می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان از دیگر مزایای کشت نشایی چغندر قند را یکنواختی سطح سبز محصول، افزایش تولید و کاهش هزینه‌های عملیات، کوتاه شدن مرحله کاشت تا برداشت و کنترل و کاهش عوامل خسارت‌زا مانند علف‌های هرز و آفات و بیماری‌ها عنوان کرد.

امیری افزود: چغندر قند یک محصول با نیاز آبی بالا با طول دوره رشد در حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ روز است.

وی بیان کرد: با توجه به محدودیت منابع تأمین آب و ضرورت مصرف بهینه آب‌، کشت نشایی چغندرقند با توجه به کاهش سه تا چهار نوبت در آب آبیاری که مهم‌ترین ویژگی این نوع کشت است، در دستور کار قرار گرفته و در راستای اجرای سیاست‌های (رونق تولیدی، امنیت غذایی) اجرایی می‌شود.

انتهای پیام/ ر

کشت نشایی چغندرقند برای اولین بار در کوهدشت اجرایی می شود

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۹۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب

معاون سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: در سال‌جاری بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان، رضا مقدم، امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در راستای اجرای مانور مبارزه با بیماری‌های لکه‌برگی غلات در شهرستان میاندوآب اظهار کرد: قبل از شروع بارندگی‌ها، جهت جلوگیری از گسترش بیماری به سایر مناطق، در سطح ۴۸۰ هکتار از مزارع غلات، کانون‌کوبی انجام شده است.

وی افزود: همچنین در راستای کنترل بیماری زنگ زرد، ارقام گندم مقاوم به این بیماری از جمله پیشگام و میهن توسط کارشناسان جهاد کشاورزی این شهرستان جهت کشت به گندم‌کاران توصیه شده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان و رئیس جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب گفت: مانور مبارزه با بیماری‌های لکه‌برگی غلات به ویژه زنگ زرد در راستای صیانت از دسترنج کشاورزان با حضور ۲۷ اکیپ شامل هشت اکیپ از کارشناسان ستاد مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی، ۱۶ اکیپ از کارشناسان شرکت‌های فنی مهندسی کشاورزی، سه اکیپ از مسئولان فنی داروخانه‌ها و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی این شهرستان، صبح امروز در مزارع غلات برگزار شد.

مقدم ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های اخیر، افزایش رطوبت در مزارع و شرایط آب‌وهوایی مساعد از جمله دمای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد برای گسترش بیماری‌های لکه برگی غلات به ویژه زنگ زرد گندم، پایش، ردیابی و کنترل بیماری در مزارع گندم منطقه ضروری است.

وی تصریح کرد: در راستای کنترل عوامل خسارت‌زا و تولید محصول سالم، تاکنون در ۱۶ هزار و ۱۴۳ هکتار از مزارع گندم با علف‌های هرز و در هشت هزار و ۷۹۶ هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.

مقدم خاطرنشان کرد: گندم به عنوان یک محصول استراتژیک، عمده‌ترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که در سال‌جاری بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

کد خبر 751825

دیگر خبرها

  • برداشت ۷کیلوگرم زعفران در هر هکتار از مزارع لرستان
  • بیمه محصولات زراعی در لرستان ۲۲ درصد افزایش پیدا کرد
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • فناوری ساخت یک رویا/نوابغ و فرهنگ نخبگانی یک جامعه اولین گام ایده پردازی هستند
  • راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند