Web Analytics Made Easy - Statcounter

انور امینی‌خواه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشت نشای چغندرقند در روستاهای «قازلیان» و «اوچ تپه» بوکان با استفاده از یک دستگاه TD -۱۸ که توسط کارشناسان این شهرستان طراحی و ساخته شده، صورت می گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به اجرای طرح‌های احیای دریاچه ارومیه و در راستای کشت چغندر نشایی با هدف کاهش مصرف نهاده‌هایی مانند کود و سم به ویژه کاهش مصرف منابع آب، این نوع کشت از سال گذشته در بوکان اجرا شده و با توجه به دستیابی اهداف طرح و تولید مناسب و تمایل کشاورزان، امسال نیز تداوم یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود که این پنج هکتار، نشای مورد نیاز ۴۵ هکتار از اراضی زیر کشت چغندر این شهرستان را تامین کند. 

مدیر جهاد کشاورزی بوکان افزود: سال گذشته نیز پنج هکتار از اراضی این شهرستان توسط یکی از کارشناسان بازنشسته این سازمان به خزانه کشت نشایی چغندرقند اختصاص یافت که ۳۴.۵ هکتار را زیر پوشش خود قرار داد.

«امینی‌خواه» متوسط عملکرد چغندر قند تولیدی حاصل از بذر نشایی در این شهرستان در سال زراعی گذشته را ۵۵ تن در هر هکتار با عیار ۱۶ اعلام کرد و گفت: در این نوع کشت محصولی سالم‌تر با سم و کود کمتر برداشت خواهد شد و محصول زمان کمتری در خاک می‌ماند و درنتیجه علف هرز آن نیز به شدت کاهش خواهد یافت.

وی در خصوص دیگر مزایای کشت نشایی چغندر اظهار داشت: در این شیوه کشت، تعداد دفعات آبیاری نیز به پنج تا ۶ نوبت کاهش پیدا می کند که موجب صرفه‌جویی ۵۰ درصدی در مصرف آب می‌شود.

به گزارش ایرنا چغندرقند محصول پُرآب‌بری است؛ این گیاه در بیشتر نقاط دنیا در فصل پاییز کشت می‌شود تا بیشترین حجم آب مورد نیاز خود را از باران‌های پاییزی تامین کند و بخش کمی از آن، با آبیاری کشاورزان تامین شود.

با این حال وقتی کشت این گیاه که در اوایل دهه ۱۳۷۰ به آذربایجان غربی راه پیدا کرد، کشاورزان مجبور شدند آن را در بهار بکارند تا از سرمای شدید زمستان در امان بماند از این رو باران‌های بهاری کفاف آب مورد نیاز چغندر قند را نمی‌داد و کشاورزان از آبیاری بیشتری برای زمین‌های خود استفاده کردند.

در این میان کشت نشای گلخانه‌ای چغندرقند می تواند کمک شایانی در جلوگیری از مصرف بی‌رویه آب و سموم کشاورزی داشته و عملکرد آن را نیز افزایش دهد.

چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر استان بوده و از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این استان نیز با دارا بودن پنج کارخانه قند، نقش عمده‌ای را در تولید شکر و خودکفایی کشور در تامین این محصول و جلوگیری از خروج ارز از کشور دارد.

آذربایجان غربی به لحاظ سطح زیر کشت، تولید در واحد سطح و میزان درصد عیار قند در کشور دارای رتبه نخست کشوری است.

بوکان دارای ۱۱۰ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی و باغی بوده و عمده‌ محصولات زراعی این شهرستان گندم، نخود، کلزا، جو و چغندرقند است.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا دریاچه ارومیه زمین شکر صرفه جویی کشاورزی بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کشت نشای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۶۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰هزار نفر واجد شرایط نهایی طرح نهضت ملی مسکن در کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، تقی رضایی، صبح سه شنبه در سفر به استان کرمان در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه بیش از ۳۲۰۰ هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن در استان کرمان تأمین شده است گفت: حدود ۸۰۰ هکتار زمین دیگر در مرحله اخذ مجوز از کارگروه امور زیربنایی و شورای توسعه و شورای عالی معماری و شهرسازی می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه توافقات مهمی برای تأمین زمین نهضت ملی مسکن در استان کرمان صورت گرفته است افزود: امیدواریم با تأمین این ۸۰۰ هکتار کل واجدین شرایط نهایی طرح نهضت ملی مسکن را ساماندهی کنیم.

رضایی، هدف از برگزاری همایش منطقه‌ای ادارات کل راه و شهرسازی منطقه شرق و جنوب شرق کشور در شهرستان جیرفت را تشریک مساعی و هم افزایی در راستای تأمین زمین طرح نهضت ملی مسکن، تحقق برنامه‌های اجرایی سازمان ملی زمین و مسکن و سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد و افزود: طرح عظیم نهضت ملی مسکن به صورت شبانه روزی در دستور کار می‌باشد و انتظار می‌رود همکاران استان‌ها با جدیت آن را پیگیری و به سرانجام برسانند.

وی افزود: در این همایش روش‌های تأمین زمین، منابع و هزینه‌های اجرای طرح نهضت ملی مسکن دنبال می‌شود و امیدواریم همه با تأمین سرپناه مردم و اطلاع رسانی درست و به موقع بتوانیم امید و نشاط را در جامعه گسترش دهیم.

کد خبر 6099799

دیگر خبرها

  • رئیسی: ۱۰۰ هزار هکتار زمین در نهضت ملی مسکن تامین شد
  • ۲۵۰ هزار هکتار از باغات کشور به سیب درختی اختصاص دارد
  • بازدید فرماندار شهرستان بوکان از پروژه در حال ساخت بیمارستان ٢۵٠ تختخوابی بوکان 
  • ‍ اجرای برنامه کشوری وارنیش فلورایدتراپی در شهرستان بوکان
  • ۴ سبزی مفید برای سم‌زدایی بدن
  • رفع تصرف ۱۱۶ هکتار از اراضی دولتی در استان اردبیل
  • ۲۰ هزار تن کلزا در دهلران برداشت شد
  • نشای ۵۴ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان
  • ۶۰هزار نفر واجد شرایط نهایی طرح نهضت ملی مسکن در کرمان
  • ۱۱۶ هکتار از اراضی ملی استان اردبیل رفع تصرف شد