Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@16:14:06 GMT

کشت ۱۰ هکتار چغندرقند به صورت نشایی در مهاباد آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۷۶۱۲

کشت ۱۰ هکتار چغندرقند به صورت نشایی در مهاباد آغاز شد

جعفر ایمانیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کشت چغندرقند به صورت نشایی برای دومین سال پیاپی توسط کشاورزان در روستاهای بخش مرکزی این شهرستان انجام شده، اظهار داشت: در این طرح، ریشه‌های چغندرقند که به صورت گلدانی است با استفاده از یک دستگاه مخصوص در اراضی زراعی کشت شد.

وی درخصوص مزایای کشت نشایی چغندر افزود: در این شیوه کشت، تعداد دفعات آبیاری به پنج تا ۶ نوبت در زراعت چغندر قند کاهش یافته است که به صرفه‌جویی ۵۰ درصدی در مصرف آب منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه قابلیت کشت نشایی در تمام محصولات زراعی به جز گندم، جو و سیب‌زمینی در منطقه فراهم است، اظهار داشت: کاهش سطح زیرکشت محصول چغندرقند در راستای اجرای برنامه‌های احیای دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی مورد توجه بوده است.

مدیر جهادکشاورزی مهاباد به کشاورزانی که قصد دارند، سال آینده نسبت به کاشت چغندر و یا سایر محصولات اقدام کنند، توصیه کرد: همزمان علاوه بر توسعه کاشت نشایی، مزارع خود را نیز به آبیاری تیپ (نواری) تجهیز کنند.

ایمانیان گفت: امسال در سطح هزار و ۹۹۸ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان بین چغندرکاران مهابادی و کارخانه‌های قند سطح استان قرارداد بسته شده است که پیش بینی می‌شود بیش از ۹۰ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

کشت نشایی یکی از روش‌های کشت است که می‌تواند در کاهش مصرف آب برای آبیاری‌، سموم آفات نباتی و علف‌کش‌های شیمیایی مؤثر باشد.

در این روش بخشی از طول دوره رشد محصول در خزانه و در مساحت بسیار محدودتری نسبت به کشت مستقیم بذر در مزرعه سپری و در مصرف نهاده‌های تولید صرفه‌جویی می‌شود.

از دیگر مزایای کشت نشایی چغندر قند را می‌توان یکنواختی سطح سبز محصول، افزایش تولید و کاهش هزینه‌های عملیات، کوتاه شدن مرحله کاشت تا برداشت و کنترل و کاهش عوامل خسارت‌زا مانند علف‌های هرز و آفات و بیماری‌ها عنوان کرد.

چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر استان بوده و از لحاظ اقتصادی و اشتغال‌زایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و این استان نیز با دارا بودن پنج کارخانه قند، نقش عمده‌ای را در تولید شکر و خودکفایی کشور در تامین این محصول و جلوگیری از خروج ارز از کشور را دارد.

آذربایجان‌غربی به لحاظ سطح زیر کشت، تولید در واحد سطح و میزان درصد عیار قند در کشور دارای رتبه نخست کشوری است.

مهاباد در جنوب آذربایجان‌غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.

۹۹۰۳/‏۶۱۸۵/‏۷۱۲۹

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی مهاباد چغندر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مهاباد چغندر وزارت جهاد کشاورزی مهاباد چغندر کشت نشایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۷۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود

فرماندار ویژه مهاباد با اشاره به آغاز طرح تفکیک زباله از مبدا در این شهرستان گفت: روزانه ۲۰۰ تن زباله در شهر و روستاهای مهاباد تولید می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حسن عباسی امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ از آغاز اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در شهر مهاباد خبر داد و اظهار کرد: در شهرستان مهاباد شامل شهر و روستاهای تابعه روزانه بیش از ۲۰۰ تن زباله تولید می‌شود.

وی با توجه به برنامه‌های حوزه فرهنگ‌سازی، افزود: یکی از برنامه‌های خوب، تفکیک زباله از مبدأ بود که جهت اجرا برنامه‌ریزی شده است.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد گفت: از امروز سیاست تفکیک زباله از مبدأ با هدف حفظ محیط زیست، حرکت در راستای کاهش گرمایش زمین، جلوگیری از انباشت زباله در سایت دفن زباله و… در مهاباد پیگیری خواهد شد.

عباسی با بیان اینکه این طرح در سطح شهر مهاباد و در بافت مرکزی شهر شروع شد، تصریح کرد: در این طرح آموزش چهره به چهره با حضور در درب منازل و همچنین مدارس و آموزش نحوه تفکیک را شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: شهرداری مهاباد نیز سطل‌های مخصوص نصب و اقدام به جمع‌آوری زباله‌های تفکیک شده کرده و همچنین بسته‌های تشویقی نیز به همین منظور در نظر گرفته شده است.

عباسی یادآور شد: در اجرای موفقیت‌آمیز این طرح از شهروندان انتظار کمک و همراهی داریم.

کد خبر 751052

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۷۲ هکتار از اراضی ملی استان مرکزی برای تولید انرژی پاک
  • برداشت ۷کیلوگرم زعفران در هر هکتار از مزارع لرستان
  • مانور سراسری مبارزه با زنگ زرد گندم در آذربایجان غربی آغاز شد / مبارزه بر علیه بیماری‌های برگی در بیش از ۲ هزار هکتار از مزارع غلات استان
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • ۴ سبزی مفید برای سم‌زدایی بدن
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • تجلیل از اساتید دانشگاه پیام نور مهاباد
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود