Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تربت حیدریه به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی بخش کدکن، عباس عباسیان اظهار کرد: وجود آب و هوای معتدل، قنوات و ذخایر آبی و موقعیت جغرافیایی گوناگون اعم از کوهستانی و دشت از جمله عواملی است که به رونق تولید محصولات کشاورزی این منطقه کمک شایانی کرده است.

مدیر مرکز جهاد کشاورزی بخش کدکن تاکید کرد: شهر کدکن یکی از قطب‌های تولید میوه آلو در خراسان رضوی است، با توجه به شرایط اقلیمی سرد این منطقه و سازگاری درخت آلو با چنین شرایط آب و هوایی، آلوی کدکن از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، آلوی تولیدی در این منطقه با دو نوع آفتابی و دودی به بازار عرضه می‌شود که نوع آفتابی آن با کیفیت‌تر است، پیش‌بینی می‌شود امسال از سطح ۲۵۰ هکتار باغات آلو این شهر حدود ۵۰۰ تن آلو به صورت خشک و تازه خوری وارد بازار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص برداشت محصول گوجه‌فرنگی در این منطقه گفت: برداشت گوجه فرنگی در منطقه کدکن از ابتدای شهریور ماه آغاز و بر اساس شرایط آب و هوایی تا اواخر مهر یا نیمه آبان ماه ادامه دارد.

عباسیان در خصوص میزان برداشت این محصول از سطح مزارع این بخش عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار ۱۰۰ تن گوجه فرنگی برداشت شود.

مدیر مرکز جهاد کشاورزی بخش کدکن عنوان کرد: در راستای توسعه کشت دانه‌های روغنی و کاهش وابستگی به روغن در سال زراعی جاری، بخشی از زمین‌های زراعی بخش کدکن به کشت محصول کلزا اختصاص یافته است.

وی در خصوص زمان کشت این محصول افزود: کاشت کلزا در مناطق سردسیری همچون منطقه کدکن در شهریور ماه انجام می‌شود.

عباسیان افزود: تا کنون سطحی معادل حدود ۵۰ هکتار قرارداد کشت با کشاورزان منعقد شده است که کشت آن در این بخش آغاز شده است. 

مدیر مرکز جهاد کشاورزی بخش کدکن از تخصیص کودهای پایه، خرید تضمینی و پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان، اولویت دریافت هر نوع یارانه و اعطای تسهیلات به‌عنوان مشوق‌های کشت کلزا نیز نام برد.  

وی افزود: کشت این محصول در اراضی روستاهای نوزه و داوریه این بخش انجام پذیرفته و قسمتی از اراضی شهر کدکن و روستای اسفیز نیز زیرکشت این محصول می‌رود.

عباسیان ضمن بیان اینکه سطح کشت گندم آبی در این منطقه حدود ۸۵۰ هکتار است، گفت: امسال حدود ۱۶۰۰ تن گندم توسط کشاورزان بخش کدکن به سیلوهای مستقر در شهرهای رباط سنگ، کدکن و تربت حیدریه تحویل داده شده است.

مدیر مرکز جهاد کشاورزی بخش کدکن تاکید کرد: منطقه کدکن در موقعیت جغرافیایی شمال غربی شهرستان تربت حیدریه، در حوزه کشاورزی در بخش‌های تولید زعفران، آلو و آلوچه، گیاهان دارویی، هندوانه آجیلی، کلزا و حبوبات نقش بسزایی را در کشاورزی شهرستان تربت حیدریه ایفا می‌کند.

انتهای پیام/ 70051

منبع: فارس

کلیدواژه: بخش کدکن تربت حیدریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۵۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشهد قطب آجیل ایران می‌شود

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سید جمال حسینی اظهار کرد: در حال حاضر دیدگاه کشور ما در مورد آجیل و خشکبار از کالای سنتی و لوکس به کالای ضروری تغییر کرده است و دانش و آگاهی مردم در این مورد افزایش یافته و سلامت محصول برای همه مشخص است و فرهنگ مصرف تغییر کرده است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد افزود: یکی از مهمترین مشکلات ما پایین بودن نرخ بهره‌وری در بخش کشاورزی است جهت ارتقای صنعت در بخش صادرات و مصرف داخلی دچار مشکلاتی هستیم، محصولات کشاورزی ما تجاری سازی نمی‌شود و سهولت در تجارت نداریم.

وی گفت: خراسان رضوی محصولات انحصاری زیادی نسبت به کل دنیا دارد و صنعت آجیل و خشکبار در حوزه فعالیت در بازار مقام دوم را در کشور دارد به طوری که در حال حاضر ۸۰۰ صنف دارای پروانه کسب در این حوزه در مشهد فعالیت می‌کند.

آجیل و خشکبار در مسیر صنعتی شدن

در ادامه مسعود نجفی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اظهار کرد: در آستانه برگزاری سومین رویداد استارتاپی در مسیر دانش بنیان کردن بخش کشاورزی با همکاری اتحادیه آجیل و خشکبار استان با نگاه صنعتی با توجه به مزیت‌هایی که در کشور و استان دارد به سمت صنعتی شدن این حوزه پیش می‌رویم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی افزود: با توجه به تصمیم گیری در جهت  برگزاری نخستین رویداد ملی عرضه و تقاضای  صنعت آجیل  و خشکبار (ناتک) مشکلات صنعت آجیل و خشکبار  با چند عنوان مشخص در حضور اعضا کارگروه رویداد مطرح و ارزیابی شد.

وی گفت: خشک کردن آجیل و خشکبار، استفاده از سیستم‌های دقیق و هوشمند در طول فرایند فراوری آجیل، روش‌های جدید رفع آلودگی و میکروب زدایی، استفاده از ضایعات آن و استفاده از افزودنی‌های مجاز به منظور ایجاد طعم و.... مشکلاتی بود که طبق آن‌ها فراخوان صادر شد و طرح و ایده‌های مختلفی به دبیرخانه رویداد واصل شد.

نجفی بیان کرد: حدود ۲۵ ایده پذیرفته شد و در طول سه روز بصورت حضوری توسط هیات داوران مورد ارزیابی قرار گرفت و سرانجام ۷ طرح و ایده در محل اصلی رویداد در حضور صنف آجیل و خشکبار از سراسر کشور عرصه خواهد شد و امید است که دستاورد آن انتقال دانش فنی و عقد قرارداد باشد.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی رشد بالغ بر ۱۰ درصد خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • شناسایی حدودسه هزار و ۸۰۰ بیمار خاص و صعب‌العلاج
  • آجیل، دیگر یک کالای لوکس نیست
  • مشهد قطب آجیل ایران می‌شود
  • ۳ محصول نوآورانه و خلاق در اینوتکس ۲۰۲۴ رونمایی شد
  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • عزت جمهوری اسلامی حاصل رشادت سپاه پاسداران و نیرو‌های مسلح است
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه