Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیبانی گفت: امسال از مجموع 2500 هکتار اراضی زیر کشت چغندر بیش از 140 هزار تن محصول برداشت شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی شیبانی، رئیس جهاد کشاورزی جلگه رخ تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار صبح توس؛ از آغاز برداشت چغندر قند از سطح 2500 هکتار از اراضی این منطقه خبر داد و افزود: پیش بینی می شود امسال بیش از 140 هزار تن چغندر قند از مزارع بخش رخ برداشت و تحویل کارخانه های قند استان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی متوسط عملکرد تولید چغندر قند در بخش رخ را 55 تن در هر هکتار برآورد کرد و گفت: سال گذشته در بخش رخ نیز حدود 110 هزار تن چغندر قند از سطح 2000 هکتار با میانگین متوسط عملکرد 50 تن برداشت شد.

شیبانی خاطر نشان کرد: 480 بهره بردار به صورت مستقیم و غیر مستقیم در مزارع چغندر قند درمنطقه رخ به کشت و برداشت این محصول مشغول شدند.

وی اظهار داشت: امسال بیش از 140 هزار تن محصول چغندر قند از منطقه رخ برای تحویل به کارخانجات قند طرف قرارداد استان حمل خواهد شد.

شیبانی، عیار چغندر قند در بخش رخ رابین 18 تا 21 درصد عنوان کرد و بیان داشت: به منظور صرفه جویی در مصرف آب علاوه بر استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار و قطره ای از کشت نشایی چغندر قند استفاده می شود.

وی ادامه داد: با توجه به بحران آب و افت سفره های آب زیرزمینی در کشور، کشت نشایی چغندر قند با توجه با کاهش 3 تا 4 نوبت در آبیاری، محدودیت منابع تامین آب و همچنین ضرورت مصرف بهینه آب در دستور کار جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفته است.

وی افزود: کاهش طول دوره رشد ،کاهش مصرف آب، کاهش هزینه های مرحله کاشت و برداشت از جمله مزایای کشت نشایی محسوب می شود و اگر کشت نشایی چغندر قندبا تاخیر انجام شود مشکلی ایجاد نخواهد شد و نشاء این محصول در فروردین و اردیبهشت در خزانه تهیه و به زمین منتقل می شود.

شیبانی بیان کرد: یکی از مزیت های کاشت محصولات به صورت نشایی این است که در خزانه تمامی اقدامات انجام و با کاهش طول دوره رشد، این محصولات یک ماه سریع تر از روش کاشت مستقیم برداشت می شود.

مدیر جهاد کشاورزی رخ گفت: با اجرای این طرح از هدر روی بیش از 2 هزار متر مکعب آب در هکتار جلوگیری می شود و از طرفی سرعت رشد چغندر قند در این حالت افزایش می یابد وبنابر این عملکرد این محصول در هر هکتار در مقایسه با کشت مستقیم بذر 10 درصد افزایش خواهد یافت.

جلگه رخ تربت حیدریه با 47 پارچه آبادی و 26 هزار جمعیت با سطح زیرکشت حدود 20 هزار هکتار زراعت آبی و دیم و 800 هکتار باغ از قطب های تولید محصولات زراعی و باغی در شهرستان تربت حیدریه و خراسان رضوی به شمار می رود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: چغندر قند چغندر قند تربت حیدریه کشت نشایی هزار تن بخش رخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۲۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام دلفان امروز چهارشنبه در اولین نشست کارگروه بحران و پدافند زیستی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، بهداشت را خط مقدم سلامت مردم دانست و اظهار داشت: طبق برآوردهای ما و اقدامات صورت‌گرفته، حدود ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان از طریق فاضلاب آبیاری می‌شود که این کار می‌تواند سلامت مردم را تهدید کند.

وی بیان داشت: وظیفه دانشگاه علوم پزشکی لرستان نظارت است که با همکاری محیط‌زیست باید مخاطرات زیست‌محیطی استان را رصد کنند و جهاد کشاورزی هم وظیفه دارد که متخلفین را به مراجع ذی‌صلاح معرفی کند تا از آبیاری مزارع از طریق فاضلاب، جلوگیری شود، زیرا هدف تولید محصولات کشاورزی سالم است تا سلامت مردم تضمین شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، علاوه بر مشکلات میکروبی، وجود پسماندها، آلوده‌شدن آب‌وخاک توسط سموم و وجود فلزات سنگین در محصولات کشاورزی، از جمله گوجه فرهنگی، هویج و دیگر محصولات کشاورزی را جز مخاطراتی دانست که سلامت مردم را تهدید می‌کند.

کد خبر 6100432

دیگر خبرها

  • برداشت ۷کیلوگرم زعفران در هر هکتار از مزارع لرستان
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • ۲ هزار هکتار با بیماری‌های برگی غلات در آذربایجان غربی مبارزه شد
  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • ۲۰ هزار تن کلزا در دهلران برداشت شد
  • شناسایی حدودسه هزار و ۸۰۰ بیمار خاص و صعب‌العلاج
  • برداشت کلزا در مزارع میاندورود
  • عزت جمهوری اسلامی حاصل رشادت سپاه پاسداران و نیرو‌های مسلح است
  • برداشت بیش از ۴۶۰ تن کلزا از مزارع خرمشهر
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی